The illusionist.

 
- The Illusionist handlar om en trollkarl vid namn Eisenhamn och hans barndomskärlek, som är av betydligt högre socialt rang. Under ungdomsår drogs de ifrån kärleken och gled isär under en lång tid.. Eisenhamn var under en längre period en visionär - som reste jorden runt för att förbättra sina magiska konster och under sin första konsert i Wien når han succé. Inte långt efter det, kom kronprinsen på en utav hans föreställningar med hans ungdomskärlek till sällskap. När han bjuder upp henne på scenen som "provdocka" inser de båda genast att de återförenats med sin tidigare kärlek. Med hjälp utav sina kreativa sidor kommer den såkallade illusionisten på ett sätt att få tillbringa resten utav sitt liv med kronprinsens betrodda kommande fru.. 

Denna filmen var genialisk. Ni vet ett sånt där slut som man bara gapar åt utav fascination.. - Påminner dock väldigt mycket om "The Prestige" (som jag också kan rekommendera er!!) - men ser faktiskt ingenting negativt i det, då de har olika handlingar och budskap. "The Illusionist" är indelad i två helt olika genres kan man nästan säga - romantik och kriminaldrama. Vi får följa den förbjudna kärleken mellan trollkarlen och den kommande prinsessan, men inte till sådan stor överdrift att man kan kalla den för en kärleksfilm. - Halva filmen består utav en utredning av mordet på prinsessan och man ser tydliga splittringar i de högre sociala sällskapen. Även under dessa tidiga sekel i Wien, så har pengarna en otroligt stor roll att spela. Samhället är uppbyggt på smutsiga pengar, förblindade samveten och dömande blickar - har man pengar, så har man också helt andra och bättre villkor att leva på.. 
 
Jaja, ska försöka bortgå från mina djupa analyseringar nu haha och kan gladeligen rekommendera filmen istället!! ;) Det är de små detaljerna som räknas - och även om jag påpekat det för mig själv tusentals gånger, så blir man alltid lika förvånad när slutet visar sig haha.. Som vanligt är det en kamp mellan pengarnas och kärlekens makt - hjärnan och hjärtat. Kan trots denna fina kärlek som man får se i filmen säga att kärleken övervinner förnuftet - If we're thinking outside the box. Jag är rädd för att kärlekens makt någon gång ska övervinna mina egna ambitioner. 
Update: Glömde att skriva att filmen är väldigt OLOGISK med tanke på alla magiska krafter osv.. Detta hade inte varit möjligt i verkligheten, vilket gör det svårare för oss realister att lista ut slutet hah. ;) Dock får man ha överseende med detta - filmen är ju at least a good one!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0